ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Από Αθήνα ο Ε-75 έως Λαμία, μετά ο Ε-65 μέσω Δομοκού για Καρδίτσα και Τρίκαλα. Πριν από την πόλη, είναι ο νέος περιφερειακός που παρακάμπτει τα Τρίκαλα (υπάρχουν πινακίδες ‘’Πύλη’’ – ‘’Περτούλι’’). Στρίψτε αριστερά και θα βγείτε στον επαρχιακό Νο 30 Τρίκαλα – Πύλη). Στο τέλος του να πάτε αριστερά προς Πύλη, Ελάτη, σύνολο 360 χλμ.

Από Θεσσαλονίκη Ε-75 έως Λάρισα όπου στην έξοδο Γ, θα στρίψετε δεξιά. Οδηγήστε στην παράκαμψη της πόλης μέχρι να βγείτε στον κεντρικό Ε-92 (Λαρίσης - Τρικάλων) που οδηγεί στα Τρίκαλα. Λίγο πριν την είσοδο στην πόλη υπάρχει διασταύρωση με τον περιφερειακό και πινακίδες Πύλη – Περτούλι, σύνολο έως Ελάτη 241 χλμ.

Από Θεσσαλονίκη Ε-75 έως την είσοδο στην Εγνατία οδό. Κατόπιν Βέροια – Κοζάνη – Γρεβενά (έξοδος προς Καλαμπάκα). Από Γρεβενά θα βγήτε σε 59 χλμ. στο Μουργκάνι όπου θα στρίψετε δεξιά στην παλιά Ε.Ο. Τρικάλων – Ιωαννίνων. Στα 200 μέτρα θα δείτε βενζινάδικο και πινακίδες προς περιοχή Ασπροποτάμου. Ακολουθήστε τις περνώντας μέσα από τον οικισμό Χάνι Μουργκάνι. Σύντομα θα δείτε τις πινακίδες προς Χρυσομηλιά – Περτούλι – Ελάτη, σύνολο 272 χλμ.

 Σε κάθε περίπτωση θα περάσετε από την κωμόπολη Πύλη το μεγαλύτερο εμπορικό - διαμετακομιστικό κέντρο για μεγάλο τμήμα του ορεινού χώρου Τρικάλων. Από εκεί η διαδρομή ανηφορίζει προς την Ελάτη, περνώντας την πρώτη διασταύρωση που οδηγεί στο Ροποτό. Ο φαρδύς ασφαλτοστρωμένος δρόμος περνά τη δεύτερη διασταύρωση προς Στουρναρέικα, Μεσοχώρα, Διευρυμένη Κοινότητα Νεράιδας, ξεγλιστρώντας μέσα σ’ ένα καταπράσινο τοπίο με πολλά πλατάνια, και ανείπωτη θέα στο ποτάμι. Οι κορυφές των βουνών αρχίζουν να ξεχωρίζουν ενώ αχνοφαίνονται τα χωριά Αγ. Προκόπιος, Καλόγεροι, Βροντερό, παρασύροντας τον οδηγό που καλύπτει τα δώδεκα χιλιόμετρα σαν να ήταν μόνο ένα, φτάνοντας στην παραδεισένια, στεφανωμένη το ελατόδασος του Κόζιακα, Ελάτη (Τύρνα).

 

Σημεία Θέας Πυροφυλάκιο lightbox[images]Σημεία Θέας Πυροφυλάκιο lightbox[images]Ποδήλατο βουνού και Άλογα lightbox[images]Πολιτιστικές εκδηλώσεις lightbox[images]Χιονοδρομικό κέντρο lightbox[images]Πολιτιστικές εκδηλώσεις lightbox[images]Πολιτιστικές εκδηλώσεις lightbox[images]Η πρόσβαση στην περιοχή lightbox[images]Σημεία Θέας Αγ. Παρασκευή lightbox[images]Παγωμένη λιμνούλα στο Χιονοδρομικό Περτουλίου lightbox[images]Παλαιοκαρυά Τρικάλων. Το πέτρινο γεφύρι και ο καταρράκτης lightbox[images]Πύλη Τρικάλων. Ναός Πόρτα Παναγιά lightbox[images]Αγ. Βησσαρίων Τρικάλων. Η ομώνυμη ιστορική ιερά Μονή lightbox[images]Πύλη Τρικάλων. Το πέτρινο γεφύρι αγίου Βησσαρίωνα lightbox[images]Ελάτη Τρικάλων. Το όρος Κόζιακας απο τους Βλαταναίους Ελάτης lightbox[images]Ελάτη Τρικάλων. Άποψη απο το κέντρο του χωριού lightbox[images]Παγωμένη λιμνούλα στο Χιονοδρομικό Περτουλίου lightbox[images]Το νέο σαλέ στο χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου lightbox[images]Ελάτη Τρικάλων, απόψεις του χωριού lightbox[images]Ο δρόμος, πάντα καθαρός από χιόνια, λίγο πριν την Ελάτη Τρικάλων lightbox[images]Στο χιονοδρομικό Περτουλίου λειτουργεί δωρεάν, σχολή εκμάθησης σκι για τα πιτσιρίκια των επισκεπτών lightbox[images]Πανοραμική άποψη του χιονοδρομικού κέντρου Περτουλίου