ΣΗΜΕΙΑ ΘΕΑΣ στην Ελάτη και την ευρύτερη περιοχή:

Κόκκινος Βράχος: Ψηλά, πάνω από την Ελάτη Τρικάλων, διακρίνεται καθαρά ένας τεράστιος, πέτρινος όγκος. Χαρακτηριστικό του είναι ότι μεγάλα τμήματά του αποτελούνται από κόκκινο πέτρωμα. Πιθανότατα, από αυτό τον λόγο ονομάστηκε Κόκκινος Βράχος. Είναι ένα θαυμάσιο καλοδουλεμένο από τους ειδικούς, αναρριχητικό πεδίο που προσφέρει πολύ καλή θέα όλης της περιοχής. Έχει εύκολη πρόσβαση όλο το χρόνο, κυρίως με τα πόδια. Φτάνει βέβαια και μοτοσυκλέτα ή αυτοκίνητο 4Χ4 με εξαίρεση τους χιονισμένους χειμωνιάτικους μήνες. Από εκεί, η θέα απλώνεται από τον οικισμό της Ελάτης, μέχρι πέρα τις κορφές Λουπάτα, Αυγό. Απέναντι φαίνεται καθαρά η κορυφή Μαυροπούλι και τα χωριά Βροντερό, Καλόγηροι.

Πυροφυλάκιο Λουπάτας: Ένα ακόμα ωραιότερο σημείο, με πρόσβαση με τα πόδια ή με μοτοσυκλέτα και 4Χ4 είναι η θέση πυροφυλάκιο στην κορυφή Λουπάτα. Εκεί υπάρχει πυροφυλάκιο που παλιότερα επανδρωνόταν και έλεγχε όλο τον δασικό πλούτο της περιοχής επικοινωνώντας με το αντίστοιχο του πρφ. Ηλία στη θέση Τύμπανος Αργιθέας. Σήμερα η κατάστασή του δεν επιτρέπει διαμονή, αλλά σαν σημείο θέας είναι πιθανότατα το καλύτερο ολόκληρου του ορεινού χώρου. Από εκεί φαίνεται η Ελάτη αλλά και το Νεραϊδοχώρι – Περτούλι όπως και ολόκληρο το πανεπιστημιακό δάσος. Η πρόσβαση γίνεται από την Ελάτη, μέσω Βλάχας, (4,8 χλμ) βρύσης Κόρμπου (8,6 χλμ), αυχένας Μαυροπούλι – Λουπάτας (15,1 χλμ.), όπου στον αυχένα στρίψτε παράλληλα με την ποτίστρα και συνεχίστε ευθεία, δίπλα από το γκρεμό μέχρι που σταματάει ο δρόμος εμπρός από το κτήριο του πυροφυλάκιου (1800 μ. υψ. 22,4 χλμ. συνολικά από Ελάτη.). Στην επιστροφή σας από το πυροφυλάκιο, στον αυχένα να πάτε δεξιά, προς Στουρναρέικα, για μεζέδες και τσιπουράκι ολοκληρώνοντας την όμορφη κυκλική διαδρομή από τον ασφαλτόδρομο πλέον, προς Ελάτη.

Αγία Παρασκευή Νεραϊδοχωρίου: Εξαιρετική θέα προς όλο το ορεινό συγκρότημα θα δείτε στο καθολικό της παλιάς Μονής Αγίας Παρασκευής (2 χλμ. μετά το Νεραϊδοχώρι – 20,8 χλμ. από Ελάτη). Δίπλα από τον πρόσφατα ανακαινισμένο ναό, υπάρχει στενό μονοπάτι 100 μ. που οδηγεί σε έναν βαραθρώδη γκρεμό 300 μ. Η θέα προς το χωριό Πύρρα είναι πράγματι από αυτές που κόβουν την ανάσα. Απέναντι, σε όλο τους το μεγαλείο ξεδιπλώνονται οι κορφές του Αυγού, της Μαρόσας και της Λουπάτας. Info πρόσβασης για όλα τα σημεία θέας: ‘’το λίκνο’’ στην Ελάτη 2434071826.

 

Σημεία Θέας Πυροφυλάκιο lightbox[images]Σημεία Θέας Πυροφυλάκιο lightbox[images]Ποδήλατο βουνού και Άλογα lightbox[images]Πολιτιστικές εκδηλώσεις lightbox[images]Χιονοδρομικό κέντρο lightbox[images]Πολιτιστικές εκδηλώσεις lightbox[images]Πολιτιστικές εκδηλώσεις lightbox[images]Η πρόσβαση στην περιοχή lightbox[images]Σημεία Θέας Αγ. Παρασκευή lightbox[images]Παγωμένη λιμνούλα στο Χιονοδρομικό Περτουλίου lightbox[images]Παλαιοκαρυά Τρικάλων. Το πέτρινο γεφύρι και ο καταρράκτης lightbox[images]Πύλη Τρικάλων. Ναός Πόρτα Παναγιά lightbox[images]Αγ. Βησσαρίων Τρικάλων. Η ομώνυμη ιστορική ιερά Μονή lightbox[images]Πύλη Τρικάλων. Το πέτρινο γεφύρι αγίου Βησσαρίωνα lightbox[images]Ελάτη Τρικάλων. Το όρος Κόζιακας απο τους Βλαταναίους Ελάτης lightbox[images]Ελάτη Τρικάλων. Άποψη απο το κέντρο του χωριού lightbox[images]Παγωμένη λιμνούλα στο Χιονοδρομικό Περτουλίου lightbox[images]Το νέο σαλέ στο χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου lightbox[images]Ελάτη Τρικάλων, απόψεις του χωριού lightbox[images]Ο δρόμος, πάντα καθαρός από χιόνια, λίγο πριν την Ελάτη Τρικάλων lightbox[images]Στο χιονοδρομικό Περτουλίου λειτουργεί δωρεάν, σχολή εκμάθησης σκι για τα πιτσιρίκια των επισκεπτών lightbox[images]Πανοραμική άποψη του χιονοδρομικού κέντρου Περτουλίου